Cursussen van start

Er gaan weer een aantal mooie cursussen van start: de Alpha-cursus, Heilige Geest Trainingsschool, de cursus huwelijksvoorbereiding en Next Steps. Wij heten je welkom! 

 

Alpha-cursus – Start: donderdag 30 januari 2020
De Alpha-cursus is voor iedereen die meer wil weten over het christelijk geloof. Vragen die aan bod komen zijn onder andere: wie is Jezus, hoe moet ik bidden en wat is de zin van het leven? Gedurende 11 donderdagen verdiep je je in deze en meer onderwerpen, waarbij er volop ruimte is om al je vragen te stellen. De Alpha-cursus is informeel, gezellig en elke avond begint met een maaltijd. Meer info.

Heilige Geest Trainingsschool – Start: donderdag 30 januari 2020
Een cursus waarin je meer leert over de gaven, de kracht en de leiding van de Heilige Geest en je dit ook in praktijk gaat toepassen. Meer info.

Cursus Huwelijksvoorbereiding: Start: 8 maart 2020
De cursus huwelijksvoorbereiding is voor alle stellen die aan trouwen denken of samen willen ontdekken of er genoeg gemeenschappelijke grond is voor een huwelijk. Samen ga je aan de slag met onderwerpen als: God in het huwelijk, verschillen tussen man en vrouw, communicatie en conflicten oplossen. Meer info

Next Steps
Next Steps wil je helpen om een volgende stap te zetten. Een stap die voor iedereen anders is, in je relatie met Jezus, de kerk en het inzetten van je gaven en talenten. Next Steps bestaat uit vier onderdelen, die los van elkaar te volgen zijn. Elk onderdeel is 1 avond. Wil je lid worden van de LEG, volg dan in ieder geval Next Steps 1 en 2. 

Next Steps 1: God leren kennen – Dinsdag 4 februari 2020
God leren kennen, dat is de belangrijkste stap. In Next Steps 1 ga je in vogelvlucht langs de belangrijkste principes van het christelijk geloof. Daarnaast staan we stil bij een aantal gewoontes die je helpen om te groeien in je relatie met God, zoals bijbelstudie en gebed. Meer info

Next Steps 2: de gemeente leren kennen – Dinsdag 11 februari 2020
In Next Steps 2 leer je de gemeente beter kennen. We nemen je o.a. mee naar het ontstaan van de gemeente, de missie en visie en we leggen uit hoe de Levend Evangelie Gemeente is georganiseerd. Tot slot staan we stil bij het lidmaatschap, wat dit inhoudt en hoe jij je aan kunt sluiten bij de gemeente.  Meer info

Next Steps 3: je gaven en talenten leren kennen – Dinsdag 18 februari 2020
Aan de hand van allerlei vragenlijsten ga je je gaven, talenten en passies ontdekken. Ook doe je een DISC-test om meer inzicht in je persoonlijkheid te krijgen. Stap voor stap leer je hoe jij in Gods Koninkrijk mag dienen met jouw unieke kwaliteiten. Meer info

Next Steps 4: je plek in de gemeente leren kennen – Dinsdag 3 maart 2020
Nadat je in Next Steps 3 hebt ontdekt wat je gaven en talenten zijn, ga je nu kijken op welke plek binnen de Levend Evangelie Gemeente je die in kunt zetten. Belangrijk onderdeel is een gesprek met een coach Meer info 

Aanmelden

Wij heten je van harte welkom! Meld je voor een cursus aan door een mail te sturen naar info@leg.nl