Vanaf 6 maart 2024 gaat de rouwgroep “Van pijn naar perspectief” van start. Voor iedereen die met verlies van een geliefde te maken heeft gehad.

Liefde geeft verbinding, wordt deze verbroken dan kun je tijdelijk ontwricht zijn en zit je in de rouw. Herken jij dit en loop je tegen dingen aan? Kom dan naar de rouwgroep.

Als groep willen we er voor elkaar zijn en geloven we dat we kunnen helen door het te delen! Vanuit een veilige setting en waarborg voor privacy kunnen we luisteren naar elkaars verhaal en troosten vanuit de liefde die God voor onze gebrokenheid heeft. Rouwen is zinvol, om daarna de vreugde weer volop te proeven en te genieten van het leven. En tot je bestemming te komen in Gods koninkrijk. Zorg eerst voor jezelf en reik vanuit herstel uit naar de ander! Het zal ontspannen gaan met een lach en een traan.

De onderwerpen die behandeld zullen worden zijn:

  1. De vier rouwfasen (aanvaarden, voelen, aanpassen, vernieuwen)
  2. Afscheid en sterven. Bijbelse overdenking over loslaten versus rouwen.
  3. Creatieve sessie, o.a. door het maken van een moodboard.
  4. Verlies en geloof. Hoe kun je reageren op jouw unieke rouwproces.
  5. Je dagen opnieuw vullen. De krach van schrijven, uitbeelden, vertellen.

Leiding

De groep wordt geleid door Agnes Kombrink en Albert Oost. Agnes heeft diverse opleidingen gevolgd en is rouwdeskundige. Albert heeft een ruime ervaring in de zorg. Beiden zijn daarnaast ook ervaringsdeskundige.

Plaats, data en tijd

De rouwgroep wordt gehouden op: 6 en 27 maart, 17 april, 8 mei, 29 mei en 19 juni. Plaats: Levend Evangelie Gemeente, Kruisweg 55, Aalsmeerderbrug.

Opgeven en kosten

De kosten voor de cursus zijn € 75. Opgeven kan door te mailen naar agneskombrink@gmail.com of oost.albert@gmail.com. Meld in de mail je naam en telefoonnummer, dan word je gebeld voor meer uitleg en wordt er een afspraak gemaakt voor een intakegesprek.