8 oktober: Jonge Gezinnendag

Wil jij bouwen aan je gezin en zorgen voor een stevig fundament? Kom dan naar de Jonge Gezinnendag die op 8 oktober in de LEG wordt gehouden.

Een dag voor ouders/verzorgers en jonge kinderen (0-8 jaar) samen! Van 10.00 uur tot 15.30 uur is er een interactief programma. Ook zonder kinderen ben je van harte welkom!

Het thema Op de groei is helemaal gericht op de geloofsopvoeding van je kind. Groei is belangrijk. De Jeugd Gezondheidszorg volgt de ontwikkeling van je kind en daar kun je terecht voor advies over opgroeien en opvoeden. Geloofsopvoeding is voor jouw kind ook van wezenlijk belang en jij bent de aangewezen persoon om deze verantwoordelijke taak ter hand te nemen. Wij hebben het verlangen om toerusting te bieden aan jonge ouders op het gebied van geloofsopvoeding. Met de themadag ‘Op de groei’ reiken wij je ‘zaaigoed en tools’ aan om Gods principes in het leven van je kind te planten en te begieten. Samen met jou zien wij op naar de hemelse Landman en bidden wij Hem om een rijke oogst.

Stichting Generatio organiseert deze dag samen met de Levend Evangelie Gemeente en stichting Maak ze sterk. De dag wordt in de LEG gehouden.

De toegang is gratis, zo bieden we iedereen de mogelijkheid de Jonge Gezinnendag te bezoeken. Om de kosten te dekken houden we een collecte!

Ochtendprogramma

Ouders/verzorgers volgen plenair twee seminars. Na elk seminar gaan we hierover in gesprek:

Op de groei – de geboorte van een ouder l Anko van Oussoren – werkzaam bij Kerkpunt
Bij de geboorte van je eerste kind wordt jij als ouder ook geboren. Je mag als ouder het beeld van God laten zien in je eigen leven. Daarbij is het geen roze wolk. Niet alles gaat perfect. Het perfecte plaatje dat we vanuit de samenleving meekrijgen kan wel van invloed zijn op onze opvoeding. Welke invloed heeft dat en hoe gaan we daarmee om?

Op de groei – aansluiten bij de ontwikkeling l Ingrid Plantinga – werkzaam bij Kerkpunt
Geloofsopvoeding… hoe kun je dit passend per leeftijd vormgeven in je gezin? Geloofsopvoeding is veel meer dan alleen het talige stukje. Het is niet alleen Bijbellezen, bidden en praten. Wat kun je dan doen? Luister mee!

Kinderen van 4 – 8 jaar zijn ’s morgens aanwezig bij een voorstelling van Matthijs Vlaardingerbroek (bekend van de Henkie show). In zijn super leuke en interactieve voorstelling brengt hij al buiksprekend, goochelend en vertellend de Bijbelverhalen tot leven en neemt hij de kinderen mee op een avontuur in de Bijbel.

Voor eten en drinken wordt gezorgd.

Peuters van 2 – 3 jaar hebben de hele dag hun eigen programma. Voor eten en drinken wordt gezorgd.

Kindjes van 0 – 1 jaar zijn van harte welkom bij de opvang. Er is echter beperkt plaats. Mocht je je baby elders kunnen brengen, dan graag!

Op het aanmeldformulier kun je bijzonderheden over dieet of allergieën vermelden. We vragen je om je 06-nummer op het aanmeldformulier in te vullen. Dit zetten wij op het polsbandje van je kind, zodat je te allen tijde bereikbaar bent.

Lunchpauze

Voor de lunch kun je bij ons een lunchpakket bestellen à € 5,- per persoon. Hiervoor krijg je twee luxe broodjes en iets te drinken. Je kunt dit aangeven op het aanmeldformulier en je ontvangt hiervoor een betaalverzoek. Het staat je vrij om je eigen lunch mee te brengen. Het eten en drinken voor de kinderen (2-8 jaar) wordt door ons verzorgd.

Tijdens de pauze kun je de informatiemarkt bezoeken en in gesprek gaan met andere ouders.

Middagprogramma

In het middagprogramma volgen ouders én kinderen (4-8 jaar) twee workshops: óf samen met je partner, óf allebei een andere workshop, óf beide ouders samen met hun kind(eren), óf papa samen met een kind terwijl mama haar eigen workshop volgt en de overige kinderen allemaal iets anders kiezen. Op het aanmeldformulier geef je per deelnemer, per workshopronde aan welke workshop je voorkeur heeft en welke je als alternatief kiest mocht het maximum aantal deelnemers zijn bereikt.

Bijvoorbeeld:

  • Jij samen met je partner workshopronde 1: 1e keuze nr. 1, 2e keuze nr. 2;
  • Kind 1 – workshopronde 1: 1e keuze nr. 10, 2e keuze nr. 11;
  • Kind 2 – workshopronde 1: 1e keuze nr. 11, 2e keuze nr. 9;
  • Jij workshopronde 2 met 2 kinderen: 1e keuze nr. 6, 2e keuze nr. 7;
  • Je partner workshopronde 2: 1e keuze nr 4, 2e keuze nr. 3.

Workshops ouders l ronde 1

1. Be-schermtijd – Opgroeien in media wijsheid l Maureen Altorf – No Apologies
In 1983 kwam de allereerste ‘handzame’ mobiele telefoon op de markt. En in 1988 werd het internet in heel Nederland beschikbaar. Internetsnelheid ontwikkelde zich van 2G naar inmiddels 5G. Dat is razendsnel. Van jongs af aan gaat men online op smartphones en smart tablets. Maar hoe zorg je ervoor dat je kinderen er echt ‘smart’ door worden en voorkom je als opvoeder dat je er geen smart van krijgt? 🤨 Mediawijs opvoeden betekent rekening houden met de groei van kinderen. Niet alleen in lengte en naar leeftijd, maar juist in hun morele ontwikkeling. In deze workshop worden we allemaal een beetje wijzer.

2. Groeien naar Gods beeld l Wietske Noordzij & Erik Smit – Raise Up
Je kind vormen in zijn ontwikkeling is een dagelijkse bezigheid van stimuleren, coachen, bijsturen en schaven. Je kind heeft immers niet alleen mooie eigenschappen en talenten, maar ook minder mooie eigenschappen en dingen waar hij niet zo goed in is. Ongemerkt kun je als ouder je eigen wensen en ideeën te sterk projecteren op je kind. De kunst is om zo goed mogelijk aan te sluiten bij wat God in jouw kind heeft gelegd. Deze interactieve workshop is voor ouders die met hun voeten in de klei staan en niet bang zijn om hun handen uit de mouwen te steken om hun kind te laten groeien naar Gods beeld.

3. Ons resten nu: Geloof, tolerantie en liefde l Tom & Christa Baksteen – Generatio
Het Bijbels wereldbeeld botst radicaal met het wereldbeeld dat onze huidige cultuur aan onze kinderen oplegt. God heeft ons krachtige principes en leefregels gegeven. Belangrijke woorden die hierin naar voren komen als ‘geloof’ en ‘liefde’ worden door de huidige cultuur geherdefinieerd. In deze workshop gaan we in op huidige culturele trends, hoe deze te identificeren en hoe we onze kinderen kunnen helpen om te navigeren in de huidige cultuur, geworteld in een Bijbels wereldbeeld.

4. Op de bloei – Communiceren met kinderen l Thea Goud & Salome Schutterop – Maak ze sterk
Als opvoeders hoef je geen groene vingers te hebben om je kind te laten groeien. Maar wel de juiste woorden spreken om ze tot bloei te laten komen. De Bijbel spreekt zoveel waarheid over woorden als voeding (lieflijke woorden zijn een honingraat voor de ziel -Spreuken 16:24) en als vrucht (gouden appelen op zilveren schalen – Spreuken 25: 11) maar hoe klinkt dat door tijdens het dagelijks schoffelen, bewateren en zaaien in het drukke gezinsleven? Na deze workshop ga je met praktische handvatten en tools naar huis om zoveel mogelijk woorden te spreken van groei… en dat juist met minder woorden. Want woorden spreken op de juiste toon en op het juiste moment klinkt als muziek in de oren toch?!

5. Het geloof zien groeien l Ronald Blonk – Er op uit!
De moestuin is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor ouder en kind. In deze workshop leer je de grondbeginselen van het moestuinieren en wordt je enthousiast gemaakt om samen met je kind te gaan ontdekken dat God in de moestuin aanwezig is. Je kunt ook moestuinieren als je alleen een balkon hebt, dat maakt voor het kind niets uit. Als jullie de oogst hebben binnengehaald maken jullie samen het eten klaar en proef je dat God liefdevol is.

Workshops ouder & kind l ronde 1

6. Spring-in-‘t-veld (4-6 jaar) l HeartsAligned
Deze workshop maakt veel los. Geschikt voor jong en jou als ouder! Je kunt echt niet op je stoel blijven zitten tijdens deze bijzondere workshop. Nieuwsgierig geworden? Meld je aan voor een unieke ervaring samen met je kind!

7. Groeien van groot naar klein!? – introductie Gezinsmomenten l Julian Bossenbroek – Generatio
Is het jouw verlangen om met je kind God te dienen, over Hem te spreken, samen te bidden en te zingen. En zo je gezin tot bloei te zien komen? Door regelmatig gezinsmomenten, ook wel Family Nights genoemd, te houden zullen jullie als gezin groeien in geloof. Na een korte introductie over het houden van gezinsmomenten krijgen jullie een leuke opdracht en ontdek je iets bijzonders: Groeien van groot naar klein en van meer naar minder is in het koninkrijk van God echt mogelijk!

8. Brand meester! l Hans Ralten
Brand begint meestal heel klein: één vonk of één piepklein vlammetje groeit snel uit tot een groot vuur. Wil jij als brandweerman of brandweervrouw brandjes blussen? Een echte brandweerman leert jou om samen met papa of mama de brand meester te worden. Welk brandweerkorps zet als eerste het blauwe zwaailicht aan?

Workshops kinderen l ronde 1

9. Kleine Mozart 4-6 jaar l
Laat je muzikale talent maar groeien. We gaan samen plezier maken met muziekinstrumenten. We laten vrolijke muziek horen en vormen met elkaar een echt orkest!

10. Passen & meten 4-8 jaar l Erna Ralten
Vind jij knutselen superleuk? Kom dan naar deze workshop en steek je handen uit je mouwen. Na afloop ga je met een mooi werkstuk naar huis!

11. Sportief plezier 4-6 jaar l Maarten de Meij
Zit jij boordevol energie en heb je zin om een sportieve prestatie te leveren? Dan ben je welkom om te laten zien wat jij kan bereiken!

12. Door het lint 7-8 jaar l Chris Zijl
Kickboksen is goed voor je lijf en je hoofd! Je kunt er je energie in kwijt en leert om op een goede manier met je ‘tegenstander’ om te gaan. Kun jij tegen een stootje? Kom dan de handschoenen maar aantrekken!

Workshops ouders l ronde 2

1. Be-schermtijd – Opgroeien in media wijsheid l Maureen Altorf – No Apologies
In 1983 kwam de allereerste ‘handzame’ mobiele telefoon op de markt. En in 1988 werd het internet in heel Nederland beschikbaar. Internetsnelheid ontwikkelde zich van 2G naar inmiddels 5G. Dat is razendsnel. Van jongs af aan gaat men online op smartphones en smart tablets. Maar hoe zorg je ervoor dat je kinderen er echt ‘smart’ door worden en voorkom je als opvoeder dat je er geen smart van krijgt? 🤨 Mediawijs opvoeden betekent rekening houden met de groei van kinderen. Niet alleen in lengte en naar leeftijd, maar juist in hun morele ontwikkeling. In deze workshop worden we allemaal een beetje wijzer.

2. Groeien naar Gods beeld l Wietske Noordzij & Erik Smit – Raise Up
Je kind vormen in zijn ontwikkeling is een dagelijkse bezigheid van stimuleren, coachen, bijsturen en schaven. Je kind heeft immers niet alleen mooie eigenschappen en talenten, maar ook minder mooie eigenschappen en dingen waar hij niet zo goed in is. Ongemerkt kun je als ouder je eigen wensen en ideeën te sterk projecteren op je kind. De kunst is om zo goed mogelijk aan te sluiten bij wat God in jouw kind heeft gelegd. Deze interactieve workshop is voor ouders die met hun voeten in de klei staan en niet bang zijn om hun handen uit de mouwen te steken om hun kind te laten groeien naar Gods beeld.

3. Ons resten nu: Geloof, tolerantie en liefde l Tom & Christa Baksteen – Generatio
Het Bijbels wereldbeeld botst radicaal met het wereldbeeld dat onze huidige cultuur aan onze kinderen oplegt. God heeft ons krachtige principes en leefregels gegeven. Belangrijke woorden die hierin naar voren komen als ‘geloof’ en ‘liefde’ worden door de huidige cultuur geherdefinieerd. In deze workshop gaan we in op huidige culturele trends, hoe deze te identificeren en hoe we onze kinderen kunnen helpen om te navigeren in de huidige cultuur, geworteld in een Bijbels wereldbeeld

4. Door het lint (met kickboks clinic 😉) l Coen van der Hart & Salome Schutterop – Maak ze sterk; i.s.m. Chris Zijl (trainer kickboks workout)
Wat een geruststelling dat er meer opvoeders zijn die kids hebben die, af en toe, door het lint gaan! Of is het juist een workshop voor ouders die wel eens (de neiging hebben te) ‘ontploffen’? Voor beide is deze workout een aanrader! Groei bij de ander begint vaak bij jezelf en dat maakt “goed om leren gaan met boosheid” iets wat heel dichtbij komt. Een spannend proces, misschien juist wel door alle adrenaline die vrijkomt. Een workshop waar toerusting vanuit de Bijbel en praktische tips centraal staan. Juist ervaringen en herkenbare situaties gebruiken als groeikracht en moe, maar sterker, naar huis gaan! Durf jij in de ring te stappen?

Workshops ouder & kind l ronde 2

5. Spring-in-‘t-veld (7-8 jaar) l HeartsAligned
Deze workshop maakt veel los. Geschikt voor jong en jou als ouder! Je kunt echt niet op je stoel blijven zitten tijdens deze bijzondere workshop. Nieuwsgierig geworden? Meld je aan voor een unieke ervaring samen met je kind!

6. Groeien van groot naar klein!? – introductie Gezinsmomenten l Julian Bossenbroek – Generatio
Is het jouw verlangen om met je kind God te dienen, over Hem te spreken, samen te bidden en te zingen. En zo je gezin tot bloei te zien komen? Door regelmatig gezinsmomenten, ook wel Family Nights genoemd, te houden zullen jullie als gezin groeien in geloof. Na een korte introductie over het houden van gezinsmomenten krijgen jullie een leuke opdracht en ontdek je iets bijzonders: Groeien van groot naar klein en van meer naar minder is in het koninkrijk van God echt mogelijk!

7. Brand meester! l Hans Ralten
Brand begint meestal heel klein: één vonk of één piepklein vlammetje groeit snel uit tot een groot vuur. Wil jij als brandweerman of brandweervrouw brandjes blussen? Een echte brandweerman leert jou om samen met papa of mama de brand meester te worden. Welk brandweerkorps zet als eerste het blauwe zwaailicht aan?

Workshops kinderen l ronde 2

8. Kleine Mozart 4-6 jaar l
Laat je muzikale talent maar groeien. We gaan samen plezier maken met muziekinstrumenten. We laten vrolijke muziek horen en vormen met elkaar een echt orkest!

9. Passen & meten 4-8 jaar l Erna Ralten
Vind jij knutselen superleuk? Kom dan naar deze workshop en steek je handen uit je mouwen. Na afloop ga je met een mooi werkstuk naar huis!

10. Sportief plezier 7-8 jaar l Maarten de Meij
Zit jij boordevol energie en heb je zin om een sportieve prestatie te leveren? Dan ben je welkom om te laten zien wat jij kan bereiken!

11. God in de natuur 4-8 jaar l Ronald Blonk – Er op uit!
Door samen een aantal leuke spelletjes te doen leer jij allerlei groenten beter kennen. Je komt er zelfs achter dat worteltjes, sperziebonen en tomaten ook bij een familie horen! Ook ontdek je dat God goed heeft nagedacht over alle planten en dieren. Hij heeft in de Bijbel zelfs heel belangrijke adviezen gegeven over hoe we met de natuur om moeten gaan.

Je kunt je tot 1 oktober aanmelden via onderstaande button.