Nacht van Gebed

Event details

  • vrijdag | 5 juni 2015 to zaterdag | 6 juni 2015
  • 22:00

In de nacht van 5 op 6 juni zal er op diverse plaatsen in Nederland worden gebeden voor vervolgde christenen. Deze Nacht van Gebed is een initiatief van de organisatie Open Doors, die vervolgde christenen in meer dan 50 landen ondersteunt. Je kunt o.a. meebidden in Aalsmeer en Nieuw-Vennep.

Waar?
In Aalsmeer wordt de Nacht van Gebed in de Dorpskerk aan de Kanaalstraat gehouden. In Nieuw-Vennep is deze in Het Trefpunt, Hoofdweg 1316. Kijk verder op de website van Open Doors voor de dichtstbijzijnde gebedsbijeenkomst bij jou in de buurt.

Wanneer?
De Nacht van gebed is van 5 op 6 juni en gaat om 22.00 uur van start en duurt tot 6.00 uur. Je kan komen wanneer jij wilt, dat kan een half uur zijn, een uur of misschien wel de hele nacht zijn. Je bent welkom.

Wat kun je verwachten?
Er zal worden gebeden in verschillende gebedsblokken die worden ingeleid door een filmpje. Zo word je heel nauw betrokken bij het land en de christenen waarvoor je bidt. Halverwege de nacht is er een live-verbinding met Sarah uit Syrië. Tijdens de live-verbinding deelt ze haar gebedspunten. 

Vervolgde christenen
Christenen in o.a. Irak, Somalië en Noord-Korea hebben dagelijks te maken met angst, dreiging en geweld. Soms zijn ze moe van het strijden en ontbreekt het aan kracht om te bidden. Laten we in de Nacht van Gebed op de bres gaan staan voor deze vervolgde christenen.