Nog geen reacties

Maak kennis met het christelijk geloof

Op dinsdag 19 januari gaat de Alpha-cursus van start. Een cursus voor iedereen die meer wil weten over het christelijk geloof. Meld je nu aan!

Is er meer? Waar leef ik eigenlijk voor?

Als je met dit soort vragen rondloopt, is de Alpha-cursus wellicht iets voor jou. De Alpha-cursus biedt iedereen de mogelijkheid om op een eigentijdse en vrijblijvende wijze kennis te maken met het christelijk geloof. In een serie van tien bijeenkomsten wordt een groot aantal uitgangspunten van het christelijk geloof besproken. De Alpha-cursus is bedoeld voor iedereen die meer te weten wil komen over het christelijk geloof of die de basis van zijn/haar geloof (nog) eens wil doordenken.

Tien avonden
De cursus duurt tien dinsdagavonden en een weekend. De bijeenkomsten beginnen om 18.45 uur met een welkomstdrankje en aansluitend, om 19.00 uur, een gezamenlijke maaltijd. Daarna volgt een inleiding over één van de onderwerpen. Aansluitend wordt in kleine groepen nagepraat en is er gelegenheid om je vragen te stellen. Het is mogelijk om de eerste avond vrijblijvend te komen kijken of de cursus iets voor je is.

Onder meer de volgende onderwerpen komen aan de orde:

• Wat is bidden en hoe doe je dat?

• Bijbellezen: waarom en hoe?

• Waarom stierf Jezus aan het kruis?

• Hoe zit het met de kerk?

• Wie is de Heilige Geest?

Cursusdata
De Alpha-cursus wordt gehouden op de volgende dinsdagen: 19 en 26 januari, 2, 9, 16 en 23 februari, 1, 8, 15 en 22 maart 2016. Als onderdeel van de cursus is er van 26 – 28 februari een Alpha-weekend.

Wat kost het en hoe kan ik mij aanmelden?
De Alpha-cursus is gratis op het weekend na. Verder wordt er voor de maaltijden een vrijwillige bijdrage gevraagd. Aanmelden kan via e-mail: info@leg.nl of telefonisch 020-6533887.

Plaats een reactie