Nog geen reacties

Feestelijke LEG-dag op 26 juni

Op zondag 26 juni is de LEG-dag en vieren we het 35-jarig jubileum van de gemeente. Voor jong en oud staan er leuke activiteiten op het programma: een afwisselende dienst, samen eten, workshops en heel veel andere sportieve en uitdagende activiteiten.


Feestelijke dienst: 10.00 – 11.30 uur

We beginnen de dag met een feestelijke dienst waarbij kinderen, jeugd en volwassenen betrokken zijn. Jong en oud, toen en nu, verschillende generaties wisselen elkaar af. Zo gaan een aantal kinderen Martijn helpen bij zijn preek, de achtstegroepers komen in actie en de jeugd is ingeschakeld voor Vraag maar Raak, waarbij ze alles mogen vragen aan enkele mensen die aan het begin van de gemeente hebben gestaan. Een afwisselende dienst waarbij ‘35 jaar One Big Family’ centraal staat! 

Koud buffet: 11.30 – 12.15 uur

Na de samenkomst gaan we gezellig met elkaar eten. We willen vragen of iedereen iets lekkers mee wil nemen voor het koud buffet. Bijvoorbeeld: heerlijke wraps, een hartige taart, salades, lekkere belegde broodjes, pannenkoeken… Neem iets mee waarvan we met elkaar kunnen genieten. En neem per gezin ook een pak sap mee. De kinderen willen we vragen of zij thuis een (schoenen)doos willen vullen met iets lekkers en een pakje drinken voor de lunch. De doos mag je meenemen naar de grote zaal, want Martijn gaat deze gebruiken voor de preek! Na de dienst zet je het lekkers op een tafel in de hal en mag je zelf uitkiezen wat je wilt eten.

Workshops en sportieve activiteiten: 12.30 – 14.45 uur

Ronde 1: 12.30 – 13.30 uur
Ronde 2: 13.45 – 14.45 uur

Er zijn 14 workshops en sportieve activiteiten waaraan je mee kunt doen. In het programmaboekje vind je een omschrijving van elke activiteit.

1. Vietnamese loempia’s maken
Thuan Verhulst – jeugd v.a. 12 jaar en volwassenen – 1 uur
2. Ontwerp je droomtuin
Jan Anthonie Voorhoeve & Doede Anema – volwassenen – 1 uur 

3. Levend tafelvoetbal
Frans Overvliet – kinderen v.a. 7 jaar, jeugd, volwassenen – 1 uur
4. Vogelbadje maken
Rika van der Kraan – kinderen v.a. 7 jaar, jeugd en volwassenen – 1 uur 
5. Omgaan met (weinig) geld

Johan Berkhof – volwassenen – 1 uur
6. Dans mee met ArtsFactory

ArtsFactory – alle leeftijden – 1 uur
7. Sjabloneren op steigerhout

Marjon Vreugdenhil – jeugd v.a. 12 jaar, volwassenen – 1 uur
8. Senioren en veiligheid

Bert Janbroers – volwassenen (55+) – 1 uur
9. Fuego Latino: Latin Fire

Latino groep – jeugd en volwassenen – 1 uur
10. Outdoor Teamspirit
Men United – mannen v.a. 25 jaar – 1 uur
11. Volleyballen
Ardon de Waard – jeugd v.a. 12 jaar en volwassenen – 1 uur
12. Karpervissen 
John van Beinum – kinderen v.a. 10 jaar, jeugd en volwassenen – 2 uur
13. Fietstocht

Diny Nauta- kinderen, jeugd en volwassenen – 2 uur
14. Gedicht en tekening maken

Engelien van der Weijden – jeugd en volwassenen – 2 uur

Meld je vóór 20 juni aan voor 1 of 2 activiteiten die je wilt volgen. Geef daarbij meerdere keuzes aan, want voor een aantal workshops is beperkt plaats.  Een week voor de LEG-dag hoor je bij welke activiteiten je bent ingedeeld. Klik op onderstaande link om je aan te melden.

Aanmelden

Kinderen: 12.30 – 14.45 uur

Van 12.30 tot 14.45 uur kunnen kinderen meedoen met één van de workshops die geschikt zijn voor hun leeftijd. Daarnaast zijn er rondom de LEG allerlei andere leuke activiteiten. Hiervoor hoef je je niet op te geven! Bij deze activiteiten zal begeleiding zijn, maar je kunt als ouder natuurlijk ook samen met je kind meedoen.

1. Bouw je eigen hut
Hoe tof is dat! Tijdens de LEG-dag kun jij je eigen hut bouwen van hout en ander materiaal. Dat wordt timmeren, zagen en bouwen. Natuurlijk mag je vader of moeder meehelpen

2. Kleurenspel
Bij dit spel gaan vier teams de strijd tegen elkaar aan. Je gaat een aantal te gekke spellen doen (veel met water) waarbij het aankomt op behendigheid, maar ook op slimheid. Want, samen met je team moet je vier verschillende kleuren in de wacht slepen. Wil je meedoen, noteer dan tijdens de LEG-dag je naam op een inschrijfformulier.

3. Megatwister
Twister maar dan héél groot.

4. Springkussen
De hele dag zal het springkussen er staan. Springen maar!

5. Zeepbaan
Er zal een heuse zeepbaan worden gemaakt. Durf jij het aan? Neem wel schone kleding mee als je hieraan mee doet!

6. Reuze bellenblaas
We gaan super grote bellen blazen!

7. Skippybalrace
Tot slot kun je meedoen met een skippybalrace.

Jeugd: 12.30 – 14.45 uur

Tijdens de LEG-dag zijn er voor de jeugd te gekke activiteiten! Wat dacht je van lasergamen, een zeskamp, een ligretto toernooi, en… neem je super soaker mee, want aan het eind van de dag komt er een super soaker gevecht! Droog blijf je niet, dus neem extra kleding mee.

Afsluiting: 15.00 – 15.30 uur

De LEG-dag sluiten we feestelijk af met een hapje en drankje.

Plaats een reactie